вівторок, 29 травня 2012 р.

ВІЛ, СНІД, наркоманія - молодь проти!

ВІЛ, СНІД, наркоманія – молодь проти!

У м. Ковелі триває акція "ВІЛ, СНІД, наркоманія - молодь проти!", організована Молодіжною громадською організацією "Центр Ініціатив" за підтримки Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
Давно вже не є таємницею той факт, що пліч-о-пліч з прогресом людства впевненою ходою крокує по планеті «чума» 21-го століття – СНІД.
За даними Об'єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), сьогодні Україна віднесена до країн, де спостерігаються найвищі темпи поширення ВІЛ-інфекції у Європі! Щоденно в 2010 році в Україні реєструвалося 56 нових випадків ВІЛ-інфекції, 16 випадків СНІДу і 8 випадків смерті від СНІДу. Це абсолютний рекорд з-поміж країн Європи.
Для Волині проблема захворюваності на СНІД та ураження ВІЛ-інфекцією особливо актуальна, адже в області з 1996 до травня 2012 року виявлено 3357 уражених цим вірусом. Найбільше ВІЛ-інфікованих волинян в Луцьку та Нововолинську – по 23% від загальної кількості. Дещо нижчий рівень у Володимир-Волинському та Ковельському районах – 16% та 13% відповідно.
         Метою організованої нами акції є привернути увагу молоді до однієї з найстрашніших хвороб людства; інформувати про те, як від неї вберегтися.
Ми повинні знати про те, що СНІД передається: при статевому контакті з хворим або зараженим ВІЛ; використанням наркоманами нестерильних шприців для ін’єкцій; шляхом переливання донорської крові, зараженої вірусом імунодефіциту; від вагітної жінки, зараженої СНІДом, новонародженому.
СНІД не передається при поцілунках, рукостисканні, користуванні стерилізованими інструментами.
25 травня 2012 року у парку ім. Лесі Українки відбувся показ ряду короткометражних фільмів про ВІЛ, СНІД та наркоманію. Окрім того, ми роздали молоді більше 300 презервативів. Доволі дивним виявився той факт, що люди готові обміняти цигарки і жуйки на презерватив!
В рамках акції триває соціальна реклама. У маршрутних таксі, на сіті-лайтах та в провідних розважальних закладах міста розміщено рекламні афіші про ВІЛ, СНІД та наркоманію. До їх створення доклали зусиль Богдан Михалевич, Ольга Свиновей, Олександр Шинкарук.
Основними гаслами соціальної реклами є: «Хочеш відірватися? Не відривайся від життя!», «Відкрий свої очі – ВІЛ може бути поряд!», «Майбутнє та наркотики несумісні!», «Будь обачним, цінуй життя, думай про майбутнє!», «Вакцини від СНІДу досі немає. Захищай себе!» та інші.
Завжди пам’ятай: єдиний, хто може вберегти тебе від ВІЛу, СНІДу і наркоманії – це ти сам!
Анна Стасюк,
голова МГО «Центр Ініціатив»




Немає коментарів:

Дописати коментар